zakelijk

Ontslag op staande voet

Wanneer u ontslag op staande voet krijgt heeft dit over het algemeen grote impact op uw leven. U heeft geen salaris meer, krijgt geen kans om te kunnen solliciteren voordat uw huidige baan stopt en natuurlijk is het soms erg emotioneel beladen. Juridisch hulp kan dan veel voor u betekenen, zodat u weet welke stappen u kunt ondernemen en waar uw rechten liggen. Echter, wanneer u ontslag op staande voet krijgt kan het zo zijn dat u ook financiële problemen ervaart, waardoor het inschakelen van juridische hulp ook niet mogelijk lijkt. Bij Sociaal Verhaal vinden wij het van groot belang dat iedereen juridische hulp in kan schakelen, juist ook wanneer u afhankelijk bent van het inkomen dat u voorheen had en dus geen geld overhoudt om een jurist in de arm te nemen.

Wie zijn wij en wat mogen wij voor u betekenen?

Sociaal Verhaal is opgezet door vrijwilligers die het heel belangrijk vinden dat hulp wordt geboden bij problemen, zonder grote financiële kosten. Onze doelstelling is om rechtshulp en gratis juridisch advies te bieden bij problemen op sociaal-maatschappelijk gebied. Heeft u bijvoorbeeld ontslag op staande voet gekregen? Dan helpen onze vrijwilligers u op de juiste manier hiermee om te gaan en samen met u een goede oplossing te vinden voor het probleem.

Bij ontslag op staande voet proberen wij eerst samen met u en uw voormalig werkgever oplossingen te vinden voor het probleem. Natuurlijk kan het noodzakelijk zijn externe hulp, zoals een advocaat, in te schakelen. Deze dienstverleners zijn vaak niet kosteloos en moeten betaald worden. Wij helpen u echter bij het vinden van de juiste weg naar bijvoorbeeld gesubsidieerde rechtsbijstand zodat ook wanneer u zelf niet de kosten van een advocaat of mediator kunt dragen u verzekerd bent van een eerlijk proces.

Ontslag op staande voet: en nu?

Wanneer u ontslag op staande voet krijgt komt u in een wirwar van juridische regels terecht. Zeer begrijpelijk dus dat u wellicht door de bomen het bos niet meer ziet. Ontslag op staande voet moet u altijd aanvechten om diverse redenen. Ten eerste verspeelt u uw recht op loon en kan uw werkgever daarnaast zelfs een schadevergoeding van u eisen. Ten tweede heeft dit ook effect op uw WW-uitkering, die bij een ontslag op staande voet dat niet wordt aangevochten niet wordt uitgekeerd door het UWV.

Wij begrijpen dat het aanvechten van het ontslag niet altijd eenvoudig is. Wij ondersteunen u dan ook graag met goed advies over de te ondernemen stappen. Op deze manier weet u welke stappen u moet ondernemen en behoudt u het overzicht in deze lastige, wellicht ook emotioneel beladen situatie.

Vraag ons om gratis advies

Heeft u momenteel te maken met ontslag op staande voet of een ander juridisch probleem waarover u graag advies wilt ontvangen van onze vrijwilligers die met veel van deze kwesties al eerder van doen hebben gehad? Neem dan gerust contact met ons op. U kunt ons bereiken via 085 – 3010072 of door uw vraag per e-mail te sturen naar info@sociaalverhaal.com. Wij begrijpen dat een snelle reactie prettig en soms ook noodzakelijk is en doen er dan ook alles aan om u zo snel mogelijk van advies te voorzien.

Heeft u ontslag gekregen op staande voet neem dan contact op met Sociaal Verhaal voor hulp.