VTLB Berekening
Bereken hier uw vrij te laten bedrag

Indien de WSNP op u van toepassing is of u doorloopt een minnelijk schuldregelingstraject via de gemeente, dan krijgt u te maken met het vrij te laten bedrag. Uw vrij te laten bedrag wordt berekend door uw schuldhulpverlener, dit is voldoende om uw vaste lasten te betalen & om te kunnen leven op bijstandsniveau, al het inkomen boven uw vrij te laten bedrag wordt als afloscapaciteit gereserveerd. Maak gebruik van onze rekentool onderaan de pagina om een indicatie te berekenen van het voor u geldende vrij te laten bedrag.

Percentage voorstel aan al uw schuldeisers

Sociaal Verhaal kan u een gratis pro deo advocaat toewijzen om u te helpen bij het doen van een voorstel aan uw schuldeisers tegen een finale kwijting van al uw schulden. Als alle schuldeisers het voorstel accepteren krijgen zij 3 jaar lang een percentage van uw vastgestelde afloscapaciteit & wordt de resterende schuld kwijtgescholden, dit zou betekenen dat u na 3 jaar helemaal schuldenvrij bent en met een schone lei kunt beginnen.

Als schuldeisers niet akkoord gaan

Als niet al uw schuldeisers het betalingsvoorstel van uw advocaat van Sociaal Verhaal accepteren, zal er een dwangakkoord bij de rechtbank voor u worden ingediend. Bij een dwangakkoord dwingt een gerechtelijke uitspraak schuldeisers na een onredelijke afwijzing alsnog mee te werken. Bij het indienen van een dwangakkoord door een advocaat van Sociaal Verhaal is er een grote kans van slagen. 

Neem direct contact met ons op indien wij u van (kosteloze) juridische bijstand kunnen voorzien.

[rekentool_VTLB]

Het berekende vrij te laten bedrag door de online calculator is een schatting gemaakt op basis van de door u ingevulde gegevens, indien u vragen heeft m.b.t. het indienen van een dwangakkoord & de mogelijkheden voor u, kunt u te allen tijde telefonisch gratis juridisch advies bij ons inwinnen. Dagelijks zijn wij bereikbaar tijdens kantooruren tussen 09.00 & 17.00 uur. Sociaal Verhaal zal u bijstaan indien mogelijk zonder kosten op pro deo basis.