KLACHTEN GELUIDSOVERLAST BUREN

Zorgen uw buren regelmatig voor geluidsoverlast? Dit kan erg onaangenaam zijn op verschillende manieren. Indien uw buren voor geluidsoverlast zorgen door bijvoorbeeld dagelijkse herrie in de tuin of zelfs ruzies? Kan dit u of uw kinderen enorm belemmeren in uw dagelijkse leven. Houdt er rekening mee dat bepaalde geluiden tot zekere hoogte & op bepaalde tijdstippen dienen te worden getolereerd. Geaccepteerde leefgeluiden zijn bijvoorbeeld:

  • Dierengeluiden
  • Kindergeluiden
  • Voetstappen op de trap
  • Dichtslaan van deuren
  • Leefgeluiden in de tuin
  • Schoonmaken (met muziek)
  • Klussen overdag (met bijv. boor)

HULP BIJ OVERLAST HUURWONING

Bij een ernstige mate van overlast veroorzaakt door uw buren, is het raadzaam hier eerst een melding van te maken bij uw verhuurder of een gesprek aan te gaan met de desbetreffende buren zelf. Uw verhuurder kan wellicht voor een oplossing zorgen indien het te maken heeft met achterstallig onderhoud. Denk hier bijvoorbeeld aan een vloer welke beter geïsoleerd moet worden of een trap die een vervanging toe is. Lees hier meer over achterstallig onderhoudIs dit niet het geval? Dan kan ook de verhurende partij wellicht optreden als bemiddelaar tijdens een gesprek of om afspraken te maken. Zij kunnen u wellicht bijstaan om reële afspraken voor te stellen aan uw buren.

HULP BIJ OVERLAST KOOPWONING

In het geval de woning van uzelf is kunt u de Vereniging van eigenaren (VVE) om hulp vragen. Ook zij kunnen optreden als bemiddelaar en u helpen om afspraken te realiseren tussen u & uw buren omtrent het ernstige geluidsoverlast.

BEWIJSMATERIAAL

Raadzaam is om zelf een dossier aan te leggen met daarin zoveel mogelijk bewijsmateriaal. Wees ervan bewust dat het geluidsoverlast op zeer regelmatige basis dient voor te komen & u in de weg moet staan in uw woongenot. Als u dit kunt aantonen door bijvoorbeeld geluidsopnames te overleggen of door veelvuldig contact met de buren te kunnen laten zien staat uw ‘’klacht’’ een stuk sterker.

HELP, NIKS SCHIJNT TE WERKEN?!

Neem contact op met Sociaal Verhaal. In het ergste geval dient u naar de rechter te stappen. De rechter bepaalt vervolgens of uw buren met de geluidsoverlast ook echt de wet overtreden. Stel de rechter u in het gelijk? Dan kan de rechter uw buren bepaalde handelingen verbieden tijdens bepaalde tijdstippen. U kunt ons eenvoudig contacteren door het onderstaande contactformulier in te vullen. Ook kunt u hierbij eventuele bijlagen verzenden. Wij zullen uw probleem lezen & vervolgens in behandeling nemen.

Wilt u direct contact opnemen met Sociaal Verhaal?