Juridisch adviesbureau

Een Juridisch adviesbureau is een bureau waar u juridisch advies kunt inwinnen over bepaalde juridische onderwerpen. Sociaal Verhaal is een juridisch adviesbureau gericht op sociale minima. U kunt bij ons terecht voor gratis juridisch advies bij ingrijpende problemen die de eerste levensbehoeften in het gedrang brengen. Zoals woningontruiming of afwijzing bijstand. Indien u geen of laag inkomen heeft en u behoort tot de sociale doelgroep van Sociaal Verhaal, aarzel niet en neem met ons contact op zodra u met een ernstig juridisch probleem zit waarover u gratis advies wil. Er zijn ook ander juridische adviesbureaus die verschillende doelgroepen behandelen. Zit u met een juridische vraag en u weet niet bij welk adviesbureau u kunt aankloppen voor juridisch advies, kijk dan bijvoorbeeld op www.rechtswijzer.com voor verschillende juridische adviesbureaus in Nederland.
De belangrijkste juridische adviesbureaus zijn:

  • Het Juridisch Loket (telefoon 0800-8020).
  • De consumentenbond (telefoon 070-4454545. Voor advies over consumentengeschillen).
  • Rocket Lawyer (telefoon 070-3789825. Dit is een groot online juridisch adviesbureau).
  • ConsuWijzer (telefoon 088-0707070. Dit is het juridisch adviesbureau van de overheid).
  • DAS rechtsbijstand (telefoon 088-3279807. Dit is een juridisch adviesbureau van rechtsbijstandsverzekeraars).
  • Rijksoverheid (telefoon 1400. Dit het adviesbureau van de rijksoverheid zelf).
  • Nationale Ombudsman (telefoon 0800-3355555. Dit is een klacht- adviesbureau voor juridische geschillen met overheidsinstanties).
  • Raad voor de Rechtsbijstand (telefoon 088-7871000. Dit is een juridisch adviesbureau voor vragen over gefinancierde rechtsbijstand en mediation).
  • FNV (telefoon 088-3680368. Voor arbeidsgerelateerd juridisch advies voor werknemers).
  • Vereniging Eigen Huis (033-4507750. Het juridisch adviesbureau voor huiseigenaren).

Werkwijze juridisch adviesbureau

De werkwijze voor het geven van juridisch advies verschilt per adviesbureau. Bij de meeste juridisch adviesbureaus is het zo dat er geen persoonlijk juridisch advies mogelijk is. Het Juridisch Loket en Sociaal Verhaal bieden deze mogelijkheden wel. Indien u met een spoedeisend juridisch probleem zit dat onverwijld opgelost moet worden, kunt u ons adviesbureau bellen voor een afspraak om langs te komen. Dit kan vaak dezelfde dag nog. Wij zijn telefonisch bereikbaar op werkdagen tussen 9 uur ’s-ochtends en vijf uur ’s-middags. Dit zijn tevens onze bezoektijden. Het is echter aan de medewerker van Sociaal Verhaal om te bepalen of het zinvol is dat u op kantoor langs komt bij het juridisch adviesbureau. Voordat daartoe wordt besloten, dient u eerst de belangrijkste juridische stukken aan ons te mailen. Aan de hand van deze informatie kunnen wij de spoedeisendheid van uw juridische kwestie beoordelen. In de meeste gevallen is het niet noodzakelijk dat u persoonlijk bij het juridisch adviesbureau langs gaat. U heeft de mogelijkheid om per telefoon, via Whatsapp, e-mail of het contactformulier en de online chat op de website contact op te nemen voor juridisch advies omtrent uw situatie. Bel ons voor meer opties.
Juridisch adviesbureau voor sociale minima
Heeft u geen of laag inkomen en bent u op zoek naar een juridisch adviesbureau voor sociale minima, dan bent u bij ons aan het juiste adres. Sociaal Verhaal is het enige adviesbureau dat u telefonisch 100% gratis kunt benaderen voor juridisch advies bij ingrijpende problemen. Een voorwaarde is dat u tot de doelgroep van Sociaal Verhaal behoort. Voorts dient er sprake te zijn van een juridische noodsituatie waarover u dringend juridisch advies nodig heeft en er geen andere hulpverleningsinstantie is die u kan helpen. Dit kan het geval zijn bij bijvoorbeeld huisuitzetting, beslaglegging of stopzetting van de bijstandsuitkering. Indien er sprake is van een minder dringende juridische hulpvraag, dan verzoeken wij u om het contactformulier op de website van ons juridisch adviesbureau in te vullen. Wij streven er naar om u binnen twee werkdagen van juridisch advies te voorzien. Vermeld altijd uw telefoonnummer in uw e-mail en in het contactformulier op onze website. Wij bellen u meestal terug met nummerherkenning. En mochten wij u niet aan de lijn krijgen, dan spreken wij uw voicemail in of sturen u een e-mail met het verzoek om ons terug te bellen. Juridisch adviesbureau Sociaal Verhaal doet haar best om u zo goed mogelijk van dienst te zijn. Mocht onze gratis dienstverlening u – onverhoopt – niet bevallen, stuur ons een e-mail met uw verhaal. Onze klachtenbehandelaar neemt vervolgens u met contact op en zal de kwestie met u doornemen.

U heeft de mogelijkheid om per telefoon, via Whatsapp, e-mail of het contactformulier en de online chat op de website contact op te nemen voor juridisch advies omtrent uw situatie. Neem contact met ons op voor meer opties.