ONTBINDING KOOP TWEEDEHANDS AUTO

Als u een product aanschaft, ook al is dit een tweedehands auto, dan geldt er altijd een ‘’wettelijke garantie’’ oftewel de zogenaamde ‘’non-conformiteit’’.  De wettelijke Nederlandse garantie houdt in dat het aangekochte artikel naar behoren hoort te werken. 

VERBORGEN GEBREKEN TWEEDEHANDS AUTO

Overweegt u om een tweedehands auto aan te schaffen? Dan is het raadzaam om bij de aankoop een aantal belangrijke punten schriftelijk vast te leggen in een overeenkomst. Indien de auto niet voldoet aan de eigenschappen overeengekomen op grond van de overeenkomst, dan kan er actie worden genomen d.m.v. een schriftelijke ingebrekestelling.

HERSTEL VAN GEBREKEN/ ONTBINDING KOOPOVEREENKOMST

Wet-technisch gezien moet de verkopende partij altijd eerst de kans worden geboden om de gebreken te herstellen voordat u de aangegane koopovereenkomst kunt ontbinden. Doe dit bij voorkeur altijd schriftelijk. Vindt u dit moeilijk of heeft u bijvoorbeeld hulp nodig bij het opstellen van een brief? Schroom u dan niet om contact op te nemen met Sociaal Verhaal, wij kunnen u te allen tijde van passende juridische hulp/ advies voorzien. Indien de verkoper van de tweedehands auto geen gehoor geeft aan uw klacht(en), dan kan onder bepaalde omstandigheden de koopovereenkomst worden ontbonden. Hierbij moet er wel sprake zijn van dat de gebreken aan normaal gebruik van de auto in de weg staan.

NAAR DE RECHTER STAPPEN

Mogelijk komt u er samen met de verkopende partij niet uit & is een gerechtelijke procedure nog de enige uitweg om uw rechten te kunnen behalen. Houdt hierbij in uw achterhoofd dat de koper altijd de bewijslast draagt, het is daarom altijd van belang om bewijsstukken te verzamelen m.b.t. de gebreken aan de tweedehands auto. 

CONTACT MET SOCIAAL VERHAAL

Herkent u deze of een soortgelijke situatie & wilt u graag weten of wij u hiermee kunnen helpen? Of wilt u weten of wij de koop voor u kunnen ontbinden? Sociaal Verhaal helpt u weer op het juiste juridische pad, bel ons direct voor een gratis juridisch consult. Ook kunnen wij u kosteloos van een pro deo advocaat voorzien indien u een gerechtelijke procedure wenst op te starten om de koop van een tweedehands auto te ontbinden.