werkgever

Juridische vraag stellen

Sociaal Verhaal is er voor sociale minima die een juridische vraag willen stellen voor de oplossing van een ingrijpend probleem. De vraag, of vraag om hulp moet wel gaan over een probleem waarbij de meest essentiële levensbehoeften in het gedrang komen. Zoals beslaglegging, stopzetting inkomen, dagvaarding of huisuitzetting door een deurwaarder. Wanneer u algemene juridische vragen wilt stellen die geen verband houden met de urgentie om een groot probleem op te lossen, belt u dan naar het Juridisch Loket. De gespecialiseerde juristen van het Juridisch Loket kunnen u daarover prima te woord staan. Houdt uw vraag echter verband met een acute dreiging van de eerste levensbehoeften, dan bent u bij Sociaal Verhaal aan het juiste adres voor juridische hulp. Ons advies en onze hulp is geheel gratis voor onze doelgroep. Bent u hulpverlener, maatschappelijk werker of bewindvoerder? Of helpt u onze gezamenlijke doelgroep op andere wijze bij het oplossen van sociaal-maatschappelijk problemen, dan bent u van harte welkom om ons juridische vragen te stellen.

U kunt uw vraag op de volgende manieren bij ons neerleggen. Wij streven er naar om uw juridische vraag binnen twee werkdagen beantwoord te hebben. Lukt dit niet, dan krijgt u in elk geval een e-mail of een telefoonbericht van ons.

Per telefoon. U kunt ons op werkdagen bellen tussen 9.00 uur en 17.00 uur op het algemene telefoonnummer op onze website. Dit een telefoonnummer met normaal tarief. Ook als u bij uw telefoonprovider geen betaalnummers kan bellen, dan kunt u ons op dit nummer bereiken. U betaalt de normale belkosten zonder extra opslag. Op sommige momenten is het erg druk op onze telefoonlijn. Komt u er onverhoopt niet doorheen, stuur ons een e-mail of vul het contactformulier op onze website in. Wij bellen u meestal dezelfde dag nog terug.

Via de chat. Tijdens werkdagen kunt u tussen 10.00 uur en 16.00 uur gebruik maken van de online chatfunctie op onze website. In de praktijk merken wij echter dat niet iedereen in staat is om via de chat de juiste hulpvraag te stellen. Het kan dus zijn dat wij in de chat uw telefoonnummer vragen of u verzoeken het contactformulier op onze site in te vullen, zodat wij telefonisch met u contact kunnen opnemen. Als het erg druk is, en er zijn meerdere mensen met ons aan het chatten, dan kan het voorkomen dat uw chat niet aanstonds wordt beantwoord. Wij krijgen daarvan echter automatisch melding en u ontvangt vervolgens binnen twee werkdagen per e-mail een antwoord op uw chatbericht.

Per e-mail. Ons e-mailadres info@sociaalverhaal.com is zeven dagen per week, vierentwintig uur per dag bereikbaar. U krijgt altijd van ons een reactie op uw e-mail. Zoals eerder aangegeven, beantwoorden wij uw juridische vraag binnen twee werkdagen. Het kan zijn dat wij meer informatie nodig hebben om uw vraag te beantwoorden. Wij zullen u dan per e-mail of telefonisch om meer informatie vragen. Wilt u ons geen bestanden mailen die groter zijn dan 10 MB. De kans is dan vrij groot dat uw e-mail ons niet bereikt. Wilt u eveneens niet meerdere bestanden in één e-mail sturen, waarbij de bestanden bij elkaar groter dan 10 MB zijn. Ook dan kunnen wij deze e-mail niet goed ontvangen.

Via Whatsapp. Heeft u geen beltegoed of kunt u niet mailen, stuur dan een whatsapp-bericht naar ons whatsapp-telefoonnummer op de homepage van onze website. Dit nummer is vierentwintig uur per dag bereikbaar. In het weekend en buiten kantooruren zal uw whatsapp-bericht echter niet beantwoord worden. De eerstvolgende werkdag wordt er per whatsapp gereageerd op uw vraag via de whatsapp. Indien u niet kunt mailen, dan is het mogelijk om ons (foto’s van) documenten via de whatsapp te sturen. Verstuur één foto per keer en zorg dat elke pagina afzonderlijk wordt gefotografeerd, waarbij ook de kleine cijfers en letters goed leesbaar moeten zijn. Controleer dit zorgvuldig. Dit voorkomt overlast en dubbel werk voor ons.

Per telefax. Er wordt steeds minder gebruik van gemaakt, maar u kunt ons faxen op het faxnummer vermeld op onze website. De inkomende faxen worden dagelijks op werkdagen afgehandeld. Indien u ons voor het eerst een fax stuurt, vermeld duidelijk uw naam en telefoonnummer op uw faxbericht. Wij ontvangen regelmatig faxen waarbij de afzender ons niet bekend is. Als u ons een fax stuurt zonder uw contactgegevens, dan kunnen wij uw juridische vraag niet beantwoorden.  Zend ons geen foto’s per fax. Deze krijgen wij meestal als ‘zwart vlak’ binnen op de fax. Gebruik voor het versturen van foto’s onze whatsapp-functie.

Voicemail. Wanneer al onze lijnen bezet zijn, dan kan het zijn dat u onze voicemail krijgt. Spreek vervolgens duidelijk uw naam, telefoonnummer en de hulpvraag in. Wij weten dan op voorhand waar uw juridische vraag over gaat en wie u daarvoor het beste kan terugbellen. Bellen wij u niet op dezelfde dag terug, vul dan voor de zekerheid het contactformulier op onze website in, of stuur een e-mail.

Per post. Heeft u geen mogelijkheid om ons te mailen of via de whatsapp documenten te sturen, maak dan kopieën van alle relevante stukken en stuur deze per post aan onze postadres; dit is de postbus vermeld op onze website. Beschrijf duidelijk uw juridische vraag bij uw poststukken. Stuur geen originele documenten aan ons op. Indien wij uw juridische vraag niet kunnen beantwoorden of wij hebben het probleem voor u opgelost, dan vernietigen wij alle van u ontvangen stukken. Wij sturen geen documenten per post retour. En zorg dat uw brievenpost aan ons voldoende is gefrankeerd zodat wij niet met een naheffing aan portokosten voor uw postzending worden geconfronteerd.