Verzet tegen verstekvonnis dagvaarding

verstek vonnisDagvaarding deurwaarder ontvangen

Wanneer u een huurschuld heeft of een andere vordering moet betalen, dan zal de deurwaarder een dagvaarding bij u thuis afgeven. In deze dagvaarding wordt u opgeroepen om op een bepaalde dag voor de rechter te verschijnen. De verhuurder van uw woning of een andere schuldeiser vraagt in de dagvaarding aan de rechtbank om u tot betaling van een schuld te veroordelen en bij een huurschuld, om uw woning te ontruimen.

Wanneer u niet op de in de dagvaarding vermelde zittingsdatum voor de rechter verschijnt, dan zal de rechtbank de vordering van uw schuldeiser bij verstek toewijzen. Uw verhuurder mag dan – bijvoorbeeld – met het verstekvonnis uw woning ontruimen en beslagleggen op uw inkomen en bezittingen.

Bij sommige rechtbanken komt het voor dat de rechter als u niet op de zitting verschijnt, verstek verleent en de zaak daarna een aantal weken aanhoudt voor het wijzen van vonnis. In deze tussenliggende periode kunt u als gedaagde partij alsnog bij de rechtbank het verstek zuiveren. Nadat u dit heeft gedaan, wordt de dagvaardingsprocedure op de normale manier voortgezet.

Bel mij terug!

Velden met een * zijn verplicht.