Lindorff

Toeslagen

In totaal zijn er 4 soorten toeslagen waar je in Nederland voor in aanmerking kunt komen. Heb je kinderen, een huurhuis of een zorgverzekering? Dan kun je hiervoor een bijdrage in de kosten krijgen. Een dergelijke bijlage noem je een toeslag. Deze toeslagen zijn:

  • Huurtoeslag
  • Kinderopvangtoeslag
  • Kindgebonden budget
  • Zorgtoeslag

Hoogte van je toeslag

De hoogte van je eventuele toeslag hangt af van de hoogte van jouw inkomen.  Wanneer men over toeslagen spreekt dan heeft men het over je “toetsingsinkomen”. Als je jaarlijkse inkomen dus hoger is dan een bepaald vastgesteld bedrag, dan heb je geen recht op toeslag.

Toeslagen aanvragen

Toeslagen moet je zelf aanvragen via de Belastingdienst. Het Kindgebonden budget hoef je meestal niet zelf aan te vragen. De toeslag(en) op zich hoef je maar één keer aan te vragen. Hierna krijg je in de jaren erna de toeslagen vanzelf. Let er wel op dat je wijzigingen in je privésituatie op tijd moet melden. Verandert er dus iets in de samenstelling van je huishouding of je inkomen, dan moet je dat melden bij de Belastingdienst. Dit kan gevolgen hebben voor je toeslag.

Ervaar je problemen met toeslagen of begrijp je iets niet? Sociaal Verhaal is er om je hiermee van dienst te zijn. Aarzel niet en neem vrijblijvend contact op!

Bel mij terug!

Velden met een * zijn verplicht.

toeslagen