politie justitie

Rijbewijs ingevorderd

Wat te doen wanneer uw rijbewijs door de politie is afgepakt of is ingevorderd ?

Uw rijbewijs wordt ingevorderd wanneer u door de politie wordt aangehouden vanwege rijden onder invloed van alcohol of drugs, vanwege te hard rijden of andere ernstige verkeersovertredingen (veroorzaking van een ongeval of gevaar veroorzaken op de weg) of misdrijven. U bent dan uw rijbewijs kwijt en u heeft dan een zogeheten rijontzegging. Vanaf dat moment mag u geen auto en geen andere voertuigen meer besturen.

Uw rijbewijs snel weer terugkrijgen

Om uw rijbewijs snel terug te krijgen, kunt u met ons contact opnemen om een verzoekschrift voor u in te dienen bij de Centrale Verwerking Openbaar Ministerie (CVOM) of bij het Arrondissementsparket. Een Officier van Justitie bepaalt of u uw rijbewijs terugkrijgt. Indien de Officier kiest om tot inhouding van uw rijbewijs over te gaan, dan kunnen wij voor u een klaagschrift indienen bij de Rechtbank. In dit klaagschrift zullen wij voldoende juridisch onderbouwd en met de juiste argumenten aan de Rechtbank vragen om u uw rijbewijs terug te geven. Het kan immers geruime tijd duren voordat uw strafzaak inhoudelijk door de rechter wordt behandeld. En al die tijd zit u zonder uw rijbewijs. Als u uw rijbewijs nodig heeft voor uw werk, is dit zeer vervelend.

Snel stappen ondernemen!

Rijbewijs ingevorderd? Wij zorgen er voor dat een in het strafrecht en in het verkeersrecht gespecialiseerde advocaat zo snel mogelijk de juridische actie onderneemt die nodig is om uw rijbewijs terug te krijgen.

Rijbewijs ingevorderd en een laag inkomen? Wij kunnen u gratis helpen!!

Indien u een laag inkomen heeft en uw rijbewijs is ingevorderd, hoeft u nagenoeg geen advocaatkosten te betalen. In het geval dat u een (boven)modaal inkomen heeft, dan zorgen wij voor een vaste prijsafspraak met uw advocaat zonder financiële verrassingen achteraf.

Wanneer uw rijbewijs is ingenomen of u heeft een dagvaarding ontvangen van Justitie, neemt u dan gelijk contact met ons op voor vrijblijvend advies.

Let wel: Als uw rijbewijs is ingevorderd dan mag u niet autorijden zonder rijbewijs. Het is dus van belang dat u zo snel mogelijk een advocaat naar uw zaak laat kijken om te zorgen dat u uw rijbewijs zo snel mogelijk terug kunt krijgen.

Waarom Sociaal Verhaal?

Sociaal Verhaal is een non-profit vereniging die mensen helpt met allerlei problemen.

We proberen altijd om een gepaste oplossing te vinden

Al onze hulp om een advocaat te vinden is gratis!