politie justitie

Dagvaarding ontvangen?

U heeft van het Openbaar Ministerie een dagvaarding ontvangen waarin u wordt opgeroepen om voor de rechter te verschijnen. Sociaal verhaal helpt u direct bij het vinden van een advocaat indien u wordt verdacht van de meest uiteenlopende strafbare feiten, zoals:

  • vermogensdelicten (diefstal, verduistering, oplichting etc.)
  • geweldsdelicten (mishandeling, huiselijk geweld, vernieling etc.)
  • verkeersdelicten (rijden onder invloed, rijden met een ingevorderd rijbewijs etc.)

Ook wanneer u wordt verdacht van stalking, belediging, bedreiging of van andere feiten, helpt Sociaal Verhaal u direct met een gratis advocaat

Direct gratis hulp van een advocaat

Dagvaarding ontvangen? Verspeel geen rechten en neem nu contact op. Sociaal Verhaal brengt u binnen 1/2 werkdagen in contact met een gratis advocaat.

Contact met Sociaal Verhaal is geheel vrijblijvend en kosteloos.

Dagvaarding ontvangen

Heb ik een advocaat nodig?

Sociaal Verhaal krijgt regelmatig vragen over het inschakelen van een advocaat. U bent niet verplicht om een advocaat uw zaak te laten behandelen. Sterker nog, u bent zelf niet eens verplicht om op zitting te verschijnen. Het is echter wel verstandig om een advocaat in te schakelen, omdat het (helaas) niet vanzelfsprekend is dat u wordt vrijgesproken wanneer u onschuldig bent.

Dagvaarding ontvangen

Wat doet een advocaat?

Een advocaat zal u vanaf het eerste moment dat hij is betrokken bij de zaak begeleiden en adviseren. Voor de advocaat begint de zaak meestal met het opvragen van het dossier. U heeft immers recht op afschrift van alle stukken die betrekking hebben op uw zaak. De advocaat vraagt het dossier op bij de rechtbank en zal het dossier met u doornemen. Mocht u twijfels hebben bij verklaringen van bepaalde getuigen in de zaak of heeft u zelf getuigen die nog niet door de politie zijn gehoord, dan kan uw advocaat de rechtbank verzoeken om deze getuigen (alsnog) te horen. Uw advocaat zal de voors en tegens van het horen van de betreffende getuigen met u bespreken, zodat u precies weet waar u aan toe bent en wat de risico’s zijn. Daarnaast gelden er bepaalde termijnen voor het oproepen van getuigen. Uw advocaat kan ook verzoeken om ander onderzoek. Denkt u hierbij aan het onderzoek van vingerafdrukken, DNA of onderzoek aan een auto. Uw advocaat kan u precies vertellen of het verstandig is om dergelijk onderzoek te vragen.

Uw advocaat zal met u ook de zitting voorbereiden. Beroept u zich op uw zwijgrecht? Legt u een verklaring af? Is er misschien een reden waarom u tot het plegen van het strafbare feit bent gekomen? Allemaal zaken die meespelen bij het bepalen van de strategie. Eenadvocaat zal u voorbereiden op de zitting en u precies uitleggen hoe de zitting verloopt.

Het is niet vanzelfsprekend dat u wordt vrijgesproken indien u onschuldig bent. Het dossier kan verrassingen bevatten, waar u niet van op de hoogte bent wanneer u niet over alle processtukken beschikt. In het huidige strafproces wordt bovendien steeds meer verwacht van de verdediging (dat bent u, eventueel samen met uw advocaat). Wanneer er bepaalde verweren niet worden aangevoerd, kan het zo zijn dat de rechtbank deze verweren niet meeneemt, ook al blijken ze uit het dossier.

Waarom Sociaal Verhaal?

Sociaal Verhaal is een non-profit vereniging die mensen helpt met allerlei problemen.

We proberen altijd om een gepaste oplossing te vinden.

Al onze hulp om een advocaat te vinden is gratis!

dagvaarding ontvangen