Lindorff

Juridisch Loket Rotterdam

Bent u op zoek naar het Juridisch Loket Rotterdam? Bel 085-3010072 voor meer informatie. De vestiging van het Juridisch Loket Rotterdam zit aan het Weena 719 in het Groot Handelsgebouw. De bezoektijden voor het inloopspreekuur van het Juridisch Loket Rotterdam zijn op maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag van negen uur ’s-ochtends tot elf uur ’s-ochtends. Op de donderdag kunt u daar alleen op afspraak terecht. Wilt u buiten de reguliere openingstijden met een jurist van het Juridisch Loket afspreken, dan kunt u daarvoor niet het algemene landelijk betaalnummer van het Juridisch Loket bellen (telefoon 0900-8020, 25 cent per minuut, met een maximum van € 12,50 per gesprek). U moet persoonlijk naar het inloopspreekuur in Rotterdam. Als de jurist die u daar spreekt, van mening is dat er meer tijd nodig is om uw juridische vraag te beantwoorden, dan maakt de jurist met u een vervolgafspraak. U kunt zelf geen afspraak maken met het Juridisch Loket Rotterdam voor een gesprek over uw juridische vraag of probleem. Komt u er niet uit met het Juridisch Loket, neem met Sociaal Verhaal contact op. Wellicht kunnen wij uw vraag beantwoorden. Wilt u toch een jurist persoonlijk spreken bij het Juridisch Loket, ga langs tijdens het inloopspreekuur aan het Weena 719 in Rotterdam. Vergeet u niet om alle papieren die betrekking hebben op uw juridisch geschil mee te nemen naar het inloopspreekuur in Rotterdam. Zonder uw relevante documenten is het voor een jurist moeilijk om een reële inschatting te maken over de juridische kant van uw zaak.

Route naar Juridisch Loket Rotterdam

De route naar het Juridisch Loket in Rotterdam met de auto gaat vanuit Den Haag en Delft over de Rijksweg A13 in de richting van het centrum van Rotterdam. Als u de snelweg afkomt, neemt u de eerste afslag ‘Centrum-Rotterdam’. Vervolgens gaat u bij het eerste stoplicht rechtsaf en rijdt u langs de dierentuin Blijdorp onder de tunnel door. Tot slot slaat u bij het eerste stoplicht linksaf en ziet u rechtuit een groenstenen gebouw waar voorbij u rechtsaf kunt parkeren.

De route naar het Juridisch Loket Rotterdam vanuit Utrecht, Breda, Tilburg of Eindhoven, gaat vanaf de Van Brienenoordbrug op de A16 in de richting van Hoek van Holland over de A20. Ook hier neemt u de afslag ‘Rotterdam Centrum’. U volgt de borden ‘Centrum’ tot aan het Hofplein en u houdt rechts aan. Vervolgens rijdt u onder het viaduct door en ziet u aan uw rechterhand het Groot Handelsgebouw. De Rotterdamse vestiging van het Juridisch Loket is daarin gevestigd. U kunt betaald parkeren in de directe omgeving.

Komt u met de trein naar het Juridisch Loket Rotterdam, dan bevindt het kantoor zich in het Groot Handelsgebouw dat staat naast Centraal Station Rotterdam. Diverse treinen, bussen, trams en de metro komen daar uit. Het Juridisch Loket Rotterdam zit aan het Weena 719, rechts naast ingang C.

Gratis advies Juridisch Loket Rotterdam

Het Juridisch Loket Rotterdam geeft gratis juridisch advies. U kunt tijdens het inloopspreekuur in Rotterdam aan de jurist alle vragen stellen die u nodig acht om een goed beeld te krijgen van de juridische kant van uw verhaal. Het kan zijn dat u het probleem zelf kunt oplossen aan de hand van de uitgebreide informatie en voorbeeldbrieven die het Juridisch Loket op haar website heeft staan. Er werken ongeveer tweehonderdvijftig ervaren en gespecialiseerde juristen bij het Juridisch Loket. Hierdoor kunt u elke mogelijke juridische vraag stellen tijdens het inloopspreekuur in Rotterdam. De meest voorkomende vragen zullen gaan over uitkeringen, ontslag, overeenkomsten, echtscheidingen en alimentatie. Maar ook voor strafzaken of boetes kunt u terecht in Rotterdam bij het inloopspreekuur. Er staat heel veel informatie op de website. Mocht de beantwoording van uw vraag daar te vinden zijn, dan kunt u zich het bezoek aan het Weena 719 te Rotterdam besparen. Het juridisch advies van de juristen van het Juridisch Loket is gratis. Heeft u niet de tijd of de mogelijkheid om persoonlijk langs te gaan bij het inloopspreekuur in Rotterdam, dan kunt u ook mailen met het Juridisch Loket of het algemene 0900-nummer bellen. Mocht het onverhoopt zo zijn dat de jurist uw juridische vraag niet kan beantwoorden, dan verwijst het Loket u door naar een andere instantie die u wellicht wel kan helpen. Dit kan een advocaat, mediator of een gemeente zijn. Komt u er helemaal niet uit, belt u dan naar Sociaal Verhaal. Wij helpen mensen met geen of laag inkomen die niet door andere instanties geholpen kunnen worden.

Sociaal Verhaal kan u ook helpen bij:

Bel mij terug!

Velden met een * zijn verplicht.

Bent u op zoek naar het Juridisch Loket Rotterdam? Bel 085-3010072 voor meer informatie.

Rechtsbijstand Juridisch Loket Rotterdam

Voor welke rechtsbijstand kunt u terecht bij het Juridisch Loket Rotterdam? Het Juridisch Loket verleent op bepaalde rechtsgebieden en aan bepaalde doelgroepen geen rechtsbijstand. U kunt niet voor elke juridische vraag terecht bij het Juridisch Loket. Vragen over onroerend goed, vermogen, pacht en ondernemersvragen wil het Juridisch Loket niet beantwoorden. U kunt daarvoor niet terecht bij het inloopspreekuur in Rotterdam. Ook zakelijke verhuurders en ondernemers met vragen, worden niet geholpen door het Juridisch Loket. En wilt u iets weten over belangenbehartiging, dan is het Juridisch Loket daarvoor niet de aangewezen organisatie. Mocht u toch juridisch advies willen over één van deze onderwerpen, dan kunt u met Sociaal Verhaal contact opnemen. Wij helpen mensen met laag of geen inkomen gratis met juridische problemen of vragen. Dit geldt ook voor ondernemers met weinig inkomen en problemen met de belastingdienst of met beslagleggers. Voor de overige doelgroepen van het Juridisch Loket is de rechtshulp gratis. Als u het Juridisch Loket belt, dan betaalt u 25 cent per minuut met een maximum van € 12,50 per gesprek. Indien u in de wachtrij staat op het telefoonnummer van het Juridisch Loket, dan betaalt u eveneens dit tarief. Mocht u geen beltegoed hebben of geen 0900-nummers kunnen bellen, neemt u dan contact op met Sociaal Verhaal (085-3010072, lokaal tarief). Wellicht kunnen wij voor u het Juridisch Loket bellen of u op andere wijze behulpzaam zijn.

Zoals eerder aangegeven, kunt u tijdens de openingstijden zonder afspraak binnen lopen bij het Juridisch Loket in Rotterdam aan het Weena 719. Binnen aan de balie bespreekt u met een jurist uw juridisch probleem. Mocht de jurist meer tijd nodig hebben om u rechtsbijstand te verlenen, dan zal de jurist besluiten om een vervolgafspraak met u te maken. Dit gebeurt alleen als u voldoet aan de voorwaarden van de Wet op de Rechtsbijstand. Wilt u weten welke voorwaarden dit zijn, neem met ons contact op via het contactformulier op onze website www.sociaalverhaal.com of stuur ons een e-mail: info@sociaalverhaal.com . Bellen mag ook uiteraard. De jurist van het Juridisch Loket zal tijdens uw gesprek aan de balie uw juridische vraag gelijk proberen te beantwoorden. Het kan zijn dat hij/zij u later een e-mail stuurt of een vervolgafspraak met u maakt.

Voorwaarden gesubsidieerde rechtsbijstand

Wilt u geholpen worden door het Juridisch Loket, dan moet u voldoen aan de voorwaarden voor gesubsidieerde rechtsbijstand. Ook voor het maken van een afspraak bij kantoor Rotterdam, geldt dat uw inkomen niet hoger mag zijn dat het maximale gezinsinkomen volgens de Wet op Rechtsbijstand. Ditzelfde geldt voor uw vermogen. Om te bezien of u in aanmerking komt voor hulp van het Juridisch Loket en gefinancierde rechtsbijstand kunt u een inkomensverklaring opvragen bij de Raad voor Rechtsbijstand. https://www.sociaalverhaal.com/inkomensverklaring-raad-voor-rechtsbijstand-aanvragen/. Gebruikt u het invulformulier op onze website. De Raad voor Rechtsbijstand stuurt u de inkomensverklaring gratis toe. Aan de hand van deze inkomensverklaring kunt u tijdens het inloopspreekuur in Rotterdam laten zien dat u voldoet aan de voorwaarden voor gesubsidieerde rechtsbijstand. Als uw verzamelinkomen of uw vermogen te hoog is, dan komt u niet in aanmerking voor gratis rechtsbijstand door het Juridisch Loket. Bent u het hier niet mee eens, neem met ons contact op. Wij bespreken met u of er andere mogelijkheden zijn om voor gratis rechtsbijstand in aanmerking te komen. Misschien kan dit via de vakbond of via een rechtsbijstandsverzekering. Op dit moment (2017) zijn de inkomensgrenzen om voor rechtsbijstand door het Juridisch Loket in aanmerking te komen, als volgt; Voor een alleenstaande mag het totale verzamelinkomen per jaar volgens de opgave van de Belastingdienst niet hoger zijn dan € 26.400 per jaar en voor een gezin niet hoger dan  € 37.300 per jaar. Het vermogen (de waarde van de bezittingen volgens de aangifte inkomstenbelasting) mag voor een alleenstaande niet meer zijn dan € 21.330 en voor een gezin niet meer bedragen dan € 42.660. Bent u ouder dan vijfenzestig jaar, dan ligt de vermogensgrens op € 28.236. Ligt uw inkomen of vermogen hierboven, dan zal het Juridisch Loket u niet helpen. U voldoet niet aan de voorwaarden voor gesubsidieerde rechtsbijstand. U moet zelf een advocaat of mediator zoeken en betalen. Neem hierover met ons contact op. Wij kunnen u gratis adviseren zodat u niet teveel betaald aan een advocaat of mediator.

Deur dicht vestiging Juridisch Loket Rotterdam?

Vindt u de deur dicht bij de vestiging van het Juridisch Loket in Rotterdam? Let goed op de beperkte openingstijden wanneer u in Rotterdam aan het Weena 719 bij het inloopspreekuur terecht wil. U kunt hier vier dagen per week tussen 9.00 uur en 11.00 uur langskomen. Buiten deze inlooptijden, kunt u het Juridisch Loket in Rotterdam niet bezoeken. Buiten de bezoektijden heeft u wel de mogelijkheid om het betaalde 0900-nummer van het Juridisch Loket te bellen (maximaal € 12,50 per gesprek). Wanneer u daarvoor geen beltegoed heeft en u zit wel met een dringende juridische vraag, bel Sociaal Verhaal op telefoonnummer 085-3010072 (lokaal tarief). Zoals eerder aangegeven, kunnen wij zo nodig voor u contact opnemen met het Juridisch Loket in Rotterdam, of u informeren over de openingstijden en de werkwijze van het Juridisch Loket.

Wanneer u  geen beltegoed heeft en u zit wel met een dringende juridische vraag, bel Sociaal Verhaal.

Doorverwijzing naar advocaat

Als de jurist u tijdens het inloopspreekuur in Rotterdam niet zelf kan helpen, wordt u soms doorverwezen naar een advocaat. Dit gebeurt meestal als u voor de rechter moet verschijnen of als u zelf een rechtszaak wilt beginnen. Na de juridische beoordeling van uw zaak, verwijst de jurist van het Juridisch Loket u door naar een advocaat. De doorverwijzing naar een advocaat krijgt u in de vorm van een diagnosedocument van het Juridisch Loket. U kunt ook zelf vragen om een diagnosedocument voor een doorverwijzing naar een advocaat. Dit kunt u doen tijdens het inloopspreekuur in Rotterdam of telefonisch op het betaalde 0900-nummer van het Juridisch Loket. Bij uw aanvraag voor een doorverwijzing naar een advocaat moet u uw bsn-nummer opgeven. Aan de hand van uw bsn-nummer kan het Juridisch Loket onder meer controleren of u in aanmerking komt voor gesubsidieerde rechtsbijstand van het Juridisch Loket of een advocaat. Is uw inkomen of vermogen te hoog, dan krijgt u geen diagnosedocument voor een doorverwijzing naar een advocaat. U moet dan zelf een advocaat zoeken en betalen. Mocht het zo zijn dat u wel aan de voorwaarden voor de Wet op Rechtsbijstand voldoet, maar de jurist van het Juridisch Loket wil u op juridisch inhoudelijke gronden geen doorverwijzing naar een advocaat geven, vraag om een blanco diagnosedocument. Met dit blanco diagnosedocument kunt u zelf een advocaat benaderen. Wanneer u niet weet welke gespecialiseerde advocaat u moet benaderen voor uw specifiek rechtsgeschil, neem contact op met Sociaal Verhaal. Wij adviseren u gratis welke advocaat u het beste kunt benaderen om u bij te staan in uw juridisch dispuut.

Eigen bijdrage en gefinancierde rechtsbijstand

Indien u in aanmerking komt voor gefinancierde rechtsbijstand, dan bent u via het Juridisch Loket een eigen bijdrage verschuldigd voor de kosten van de advocaat die vermeld staat op het diagnosedocument. De advocaat genoemd in het diagnosedocument is niet gratis. U krijgt een rekening van deze advocaat voor een wettelijke eigen bijdrage. Met de doorverwijzing van het Juridisch Loket krijgt u een korting van € 53 (2017) op de kosten van de advocaat. De hoogte van de wettelijke eigen bijdrage die u moet betalen aan de advocaat van het Juridisch Loket, wordt vastgesteld door de Raad voor Rechtsbijstand. U ontvangt hierover schriftelijk een beslissing van de Raad voor Rechtsbijstand waarin aan u een toevoeging voor de advocaat van het Juridisch Loket wordt verleend en de hoogte van de door u te betalen wettelijke bijdrage kosten advocaat wordt vastgesteld. Bent u het niet eens met de beslissing van de Raad voor Rechtsbijstand over uw wettelijke eigen bijdrage en de gefinancierde rechtsbijstand, neem contact op met Sociaal Verhaal. U heeft zes weken de tijd om bezwaar te maken tegen de beslissing van de Raad voor Rechtsbijstand. Wij leggen u uit hoe dit werkt. Heeft u geen geld om de wettelijke eigen bijdrage te betalen aan de advocaat op het diagnosedocument van het Juridisch Loket? Bespreek met ons of er een mogelijkheid bestaat om middels bezwaar de hoogte van de wettelijke eigen bijdrage aan te vechten. En misschien is er een andere optie waarbij u geen wettelijke bijdrage aan een advocaat verschuldigd bent. Niet alle advocaten brengen de wettelijke eigen bijdrage bij sociale minima in rekening. Als u geen of laag inkomen heeft, kan het immers voorkomen dat u niet in staat bent om de advocaat vermeld op het diagnosedocument de eigen bijdrage te betalen. U heeft echt een gratis advocaat nodig en kan niks betalen. Bijvoorbeeld omdat uw uitkering is stopgezet en u in het geheel geen inkomen heeft. Wanneer u in die situatie verkeert, helpt Sociaal Verhaal u altijd met raad en daad.

Doorverwijzing naar mediation

Wanneer u een conflict heeft, bijvoorbeeld met uw buren of met uw werkgever, vraagt u het Juridisch Loket om een doorverwijzing voor mediation. Dit kunt u doen tijdens het inloopspreekuur gedurende de openingstijden van het Juridisch Loket in Rotterdam, of telefonisch op het betaalde 0900-nummer (25 cent per minuut). Wanneer de jurist van mening is dat uw geschil zich leent voor mediation door een onafhankelijke Mfn-mediator, dan krijgt u per mail of per post een diagnosedocument van het Juridisch Loket met daarop de naam van de mediator. Deze mediator via het Juridisch Loket is niet gratis en u moet hem/haar een wettelijke eigen bijdrage betalen conform het besluit daarover van de Raad voor Rechtsbijstand. Heeft u hier vragen over, neem contact op met Sociaal Verhaal.

Wat doet een mediator

Wilt u weten wat een mediator doet en hoe mediation in zijn werk gaat? Kijk op onze website of bel ons voor uitleg. Een mediator is een bemiddelaar. De mediator is onafhankelijk van beide partijen en geeft geen inhoudelijk oordeel over het conflict. Uiteraard werkt mediation alleen als beide partijen dit willen. Wanneer de ene partij een mediator aandraagt en de andere partij gaat daarmee niet akkoord, dan kan de mediation geen doorgang vinden. In dat geval kan Sociaal Verhaal misschien een – van alle partijen onafhankelijke – mediator aanbevelen. Door middel van mediation kan een langdurig rechtsgeschil worden voorkomen. De mediator probeert in een vroeg stadium door middel van overleg met beide partijen een oplossing te bereiken. Dit is vooral zinvol wanneer beide partijen elkaar in de toekomst tegen blijven komen. Bijvoorbeeld in het kader van een omgangsregeling met de kinderen of een arbeidsconflict. Ook burenruzies lenen zich bij uitstek voor een oplossing middels mediation. Mediation is bovendien een stuk goedkoper dan procederen met advocaten. De uitkomst van een juridische procedure is onzeker en kan lang duren. In geval van mediation kan de oplossing al na een paar gesprekken bereikt zijn. Tegenwoordig is het mogelijk om gebruik te maken van online mediation. U kunt daarvoor met ons contact opnemen of de website van de ‘vereniging van Online Mediators’ bezoeken. Als één of beide partijen geen of laag inkomen hebben, dan kan de mediator door de Raad voor Rechtsbijstand worden betaald vanuit een toevoeging. Bel ons of dit voor uw situatie van toepassing is. Desgewenst kunt u hierover vrijblijvend met een Mfn-mediator overleggen.

Historie en structuur Juridisch Loket

De vestiging in Rotterdam van het Juridisch Loket maakt deel uit van de historie en de structuur van de stichting Het Juridisch Loket in Nederland. Naast het kantoor aan het Weena 719 in Rotterdam zijn er nog 33 andere vestigingen met een inloopspreekuur waar men terecht kan voor juridisch advies of voor een diagnosedocument van een advocaat via het Juridisch Loket. De stichting Stichting het Juridisch Loket is in 2004 opgericht namens het Ministerie van Veiligheid en Justitie en de Raad voor Rechtsbijstand. Het bureau van Rechtshulp was de voorganger van het Juridisch Loket. De overheid maakte in 2000 een aanvang met de reorganisatie van de gesubsidieerde rechtshulp. De spreiding en bereikbaarheid van de vestigingen van het Bureau voor Rechtshulp moesten verbeterd worden en de toegang tot gratis juridische dienstverlening uitgebreid. Inmiddels bestaat het Bureau voor Rechtshulp niet meer en kunnen burgers ‘zonder enige vorm van belangenverstrengeling gratis juridische hulp krijgen van een onafhankelijke en laagdrempelige stichting’, aldus het Juridisch Loket op haar website. De financiering van het Juridisch Loket wordt door deze overheidsinstellingen gedragen. Het Juridisch Loket bestaat uit een staforganisatie en een lijnorganisatie en er werken ongeveer 250 juristen die de klanten telefonisch of tijdens de openingstijden van het inloopspreekuur te woord staan. Aan het hoofd van het Juridisch Loket staat een bestuurder die tevens algemeen directeur is van de stichting. Inmiddels is er een vestiging van het netwerk van Europese Consumentencentra (ECC) ondergebracht bij het Juridisch Loket. Het ECC is er om grensoverschrijdende Europese consumentenverschillen op te lossen. Gelet op de globalisering is dit een welkome aanvulling op de juridisch dienstverlening van het Juridisch Loket. Neem contact op met het Juridisch Loket Rotterdam als u hier meer over wilt weten.