Gratis juridisch advies via Skype door het Juridisch Loket

Blijkens een nieuwsbericht van 2 november 2017 op de website van het Juridisch Loket, is het mogelijk om via een Skype verbinding met het Juridisch Loket gratis juridisch advies van een jurist van het Juridisch Loket te krijgen. Dit is een uitkomst voor sociale minima die onvoldoende beltegoed hebben om het betaalde 0900-nummer (25 cent per minuut) van het Juridisch Loket te bellen. Ook is het met sommige telefoonabonnementen niet mogelijk om 0900-nummers te bellen. Er is geen alternatief nummer van het Juridisch Loket beschikbaar. Het 030-nummer van het Juridisch Loket is alleen bedoeld voor rechtzoekenden die vanuit het buitenland het Juridisch Loket bellen. Hierdoor is het voor een grote groep in de samenleving niet mogelijk om telefonisch contact met het Juridisch Loket op te nemen. Indien de betreffende rechtzoekende voorts geen financiële middelen heeft voor vervoer om het open spreekuur van het Juridisch Loket te bezoeken, is het voor de rechtzoekende in de praktijk zeer moeilijk om toegang tot gratis juridisch advies door het Juridisch Loket te krijgen.

Het juridisch Loket is deze groep thans tegemoet gekomen, door de rechtzoekende de mogelijkheid te bieden om in de bibliotheek in Emmen op elke donderdagochtend tussen 10.00 uur en 12.00 uur te Skypen met een jurist van het Juridisch Loket. De bibliotheek in Emmen bevindt zich aan het Noorderplein 101 in Emmen. U hoeft hiervoor geen afspraak te maken en u kunt op donderdagochtend naar de bibliotheek in Emmen gaan om in een aparte ruimte gebruik te maken van de computer met een Skypeverbinding met het Juridisch Loket. Via de Skype videoverbinding ziet u de jurist van het Juridisch Loket en de jurist ziet ook u. U kunt vervolgens al uw juridische vragen via Skype stellen. De meeste vragen kan de jurist van het Juridisch Loket beantwoorden. Als dit niet mogelijk is, dient u alsnog langs te komen bij een inloopspreekuur van het Juridisch Loket. Ook bestaat de mogelijkheid dat de jurist u doorverwijst naar een advocaat of mediator om u verder te helpen met uw juridisch probleem. U heeft daarvoor wel een diagnosedocument van het Juridisch Loket nodig.

Skypen met het Juridisch Loket

Skypen met het Juridisch Loket vanuit huis met uw eigen computer, of vanuit een andere locatie dan de bibliotheek in Emmen, is helaas (nog ?) niet mogelijk. Wanneer u wilt Skypen met een jurist van het Juridisch Loket, dan dient u af te reizen naar de bibliotheek in Emmen. Zoals eerder aangegeven, is het alleen mogelijk om op donderdag tussen tien en twaalf uur in de ochtend te Skypen voor gratis juridisch advies door een jurist van het Juridisch Loket. Bent u verhinderd om op de donderdag tussen 10.00 uur en 12.00 uur de bibliotheek in Emmen te bezoeken, dan heeft u de mogelijkheid om het Juridisch Loket in Emmen te bezoeken op het inloopspreekuur op elke dinsdag tussen 14.00 uur en 16.00 uur. De vestiging van het Juridisch Loket in Emmen zit aan de Hoofdstraat 54 te (7811 ER) Emmen. Dit is op 250 meter loopafstand van de bibliotheek in Emmen, waar u kunt skypen met het Juridisch Loket. Woont u niet in Emmen, maar in een andere plaats, dan kunt u op de website van het Juridisch Loket de dichtstbijzijnde vestiging van het Juridisch Loket zoeken. Let u er wel op dat de openingstijden van de verschillende vestigingen van het Juridisch Loket afwijkend zijn. Beschikt u niet over de financiële middelen om in de bibliotheek Emmen te skypen met een jurist van het Juridisch Loket of om zelf het inloopspreekuur van een vestiging van het Juridisch Loket te bezoeken, dan kunt u het betaalde 0900-nummer van het Juridisch Loket bellen (0900-8020, 25 cent per minuut). U heeft eveneens de mogelijkheid om op de website van het Juridisch Loket een contactformulier in te vullen. Er wordt dan binnen vijf dagen door een jurist van het Juridisch Loket met u contact opgenomen. Het is helaas niet mogelijk om via het contactformulier op de website van het Juridisch Loket een diagnosedocument, een verwijzing naar een advocaat of een mediator, aan te vragen. U dient hiervoor het betaalde 0900-nummer van het Juridisch Loket te bellen, of langs te gaan op een open spreekuur van een vestiging van het Juridisch Loket bij u in de buurt. Het is ons niet bekend of u via de Skype verbinding vanuit de bibliotheek Emmen een diagnosedocument of een verwijzing naar een advocaat kunt aanvragen bij het Juridisch Loket. Wilt u meer weten over de Skype-verbinding van het Juridisch Loket in de bibliotheek Emmen, of over de werkwijze van het Juridisch Loket , bel naar Sociaal Verhaal 085-1230000 (lokaal tarief). Onze hulp is geheel gratis voor de doelgroep.