ONTBINDING KOOP DOOR CONSUMENT

In Nederland kennen we de wettelijke garantie, dit houdt in dat u recht heeft op een degelijk product. Dit geldt naast de verkopersgarantie en/ of de fabrieksgarantie. Niet alleen door de (eventuele) beloftes van de verkopende partijen heeft u recht op garantie, u heeft dus wettelijk gezien altijd garantie indien u iets aankoopt in Nederland.

KOOP ONGEDAAN MAKEN

Mocht u een koop ongedaan willen maken dient u hier een geldige reden voor te hebben. In sommige gevallen zal het product vervangen of gerepareerd worden en krijgt u in eerste instantie niet uw aankoopbedrag terug. Dit is afhankelijk van de voorwaarden van de verkopende partij.

Een aantal voorbeelden wanneer u aanspraak zou kunnen maken op garantie:

  • Kleurverschil bankstel
  • Beschadigd geleverde meubelen
  • Product defect binnen zeer korte tijd, maar na 14 dagen
  • Gebrek aan product, normale werkzaamheid niet mogelijk

HERROEPINGSRECHT

Heeft u een aankoop online, aan de deur, op straat of telefonisch gedaan? Dan heeft u te maken met een zogeheten ‘’koop op afstand of buiten de verkoopruimte’’. U heeft dan u te allen tijde recht op de wettelijk bedenktermijn van 14 dagen. Besluit u om het product (of dienst) niet te houden om wat voor reden dan ook, kunt u gebruik maken van herroepingsrecht & is de wederpartij u verplicht het volledige bedrag inclusief eventuele verzendkosten terug te betalen. Gemaakte transactiekosten zijn echter wel toegestaan te verrekenen mits dit vooraf is aangegeven. Op uitgezonderde producten ook al zijn deze op afstand of buiten de verkoopruimte aangeschaft is het herroepingsrecht niet van kracht. Dit gaat om het volgende:

  • Bederfelijke producten
  • Verzegelde producten
  • Hygiënische producten
  • ‘’Custom made’’ producten

KAN IK EEN KOOP ONGEDAAN MAKEN?

Heeft u te maken met een ondeugdelijk product dan kan de koop ongedaan worden gemaakt. Neem eerst contact op met de verkopende partij en overleg het probleem. Probeer ten eerste ervoor te zorgen dat u er samen uitkomt. Wordt dit geweigerd of krijgt u op geen enkele manier een reactie? Schakelt u dan Sociaal Verhaal in, start telefonisch een gesprek met een jurist voor gratis juridisch advies of stuur een e-mail met daarin uw verhaal. Wij zullen naar u luisteren en waar mogelijk bijstaan om uw rechten te behalen.