Klantverhaal 2

Het verhaal van Ricardo uit Zoetermeer. Wij zijn er erg trots op dat wij wederom een gezin hebben kunnen redden van een verschrikkelijke gebeurtenis. Lees hier hoe deze bizarre situatie is opgelost door Sociaal Verhaal.

Op 16 januari kregen wij op het kantoor van Sociaal Verhaal een telefoontje van Ricardo uit Zoetermeer. Hij meldde ons dat binnenkort zijn woning zal worden ontruimd. Dat was zeer zeker binnenkort want de ontruiming stond al gepland op 20 januari! Dit was natuurlijk verschrikkelijk want Ricardo heeft ook een gezin thuis, namelijk een vrouw & een klein zoontje. 

Het was voor de medewerker van Sociaal Verhaal natuurlijk onmiddellijk duidelijk dat er direct actie moest worden ondernomen! Snel schakelen is voor ons natuurlijk geen probleem, want dat is één ding wat wij dagelijks voor de mensen in Nederland doen.

Op 17 januari heeft een van de advocaten waar wij goed mee in relatie zijn de zaak van Ricardo aangenomen. De advocaat heeft ervoor gezorgd dat er een kort geding kwam om de ontruiming tegen te gaan. De motivatie om de ontruiming te stoppen is om een verzoek in te dienen voor de toepassing van schuldsanering. 

In een ‘’kort geding’’ ook wel spoedprocedure genoemd vraagt u de kantonrechter om een snelle maar een voorlopige beslissing over uw conflict. Belangrijk om te weten is dat de rechter in een kort geding nooit een definitief oordeel zal geven, de rechter kan dan ook geen overeenkomsten ontbinden of vernietigen.

Op 18 januari is de rechter ermee akkoord gegaan om voorlopig de ontruiming stop te zetten. Het goede nieuws is dus dat Ricardo niet de woning uit hoeft! Ook wordt ervoor gezorgd dat Ricardo zo snel mogelijk in een schuldentraject terecht komt. Hierdoor kan hij zijn woning behouden en wordt hij ook geholpen met zijn financiële situatie.