Klant verhaal Jan-Willem

Het zal je maar gebeuren, je komt aan op je werk en je wordt door je manager naar zijn kantoor geroepen. Je hebt geen idee wat er aan de hand is, en je gaat naar het kantoor. Eenmaal in het kantoor aangekomen zit ook HR in de ruimte. Je krijgt even te horen dat je je spullen kan pakken vanwege ‘slechte prestaties’.

Je staat paf, en weet even niet meer wat je moet zeggen. Voor zover je wist had je altijd je werk goed gedaan, en ook je meest recente opdracht was goed afgerond. Je kreeg er zelfs lovende reacties op! Nooit een waarschuwing, en nu ontslag op staande voet.

Dit overkwam Jan-Willem. Hij is meteen thuisgekomen en op internet gaan zoeken. Het kon toch niet dat hij zomaar ontslagen werd. Hij kwam op de website van Sociaal Verhaal en heeft meteen gebeld. Daar sprak hij een aardige jongeman, die met begrip naar hem luisterde. De jongeman stelde een aantal vragen om de situatie helder te hebben. Volgens hem waren er geen dringende redenen voor ontslag op staande voet. Er werd aan Jan-Willem gevraagd of hij een aantal documenten wilde aanleveren, zodat het dossier voorgelegd kon worden aan de advocaat

De advocaat naar wie de zaak ging deed vaker arbeidszaken, en was dan ook vastberaden. Het kon niet wat hier gebeurde. Het was een lastige zaak, en de ex-werkgever probeerde voet bij stuk te houden. Gelukkig liet de advocaat zich niet omverblazen, en oordeelde de rechter ook in het voordeel van Jan-Willem.

Hij kreeg er niet zijn baan mee terug, maar hij ontving een schadevergoeding voor het onrechtmatig ontslaan, en de schade die hij daardoor heeft geleden.

Jan-Willem liet ons weten, dat ondanks het een moeilijk proces was, hij wel blij is dat hij contact heeft opgenomen. Hij bedankt ons voor het harde werk, en beseft zich dat het belangrijk is om jezelf te verdedigen, en een goede advocaat hier zeker verschil in maakt.