Klant verhaal Bert

Het aanvragen van een uitkering is over het algemeen geen pretje. Laat staan wanneer de aanvraag afgewezen wordt. Dit overkwam ook Bert. Bert klopte bij ons aan, omdat hij met zijn handen in het haar zat. Hij had een bijstandsuitkering aangevraagd en deze werd afgewezen. Bert snapte er niets van, hij had overal aan voldaan. Zelfs toen de gemeente om extra informatie vroeg, had hij alles netjes aangeleverd. Tevergeefs, zijn uitkering werd afgewezen.

Bert sprak met een kennis, en die vertelde dat hij weer een nieuwe aanvraag kon doen. Dat deed Bert dan ook. Weer alles netjes aangeleverd, en prompt weer een afwijzing op grond van de inlichtingenplicht. Dit keer liet Bert het er niet zomaar bij zitten. Hij heeft toen naar Sociaal Verhaal gebeld, en zijn situatie voorgelegd. De medewerker heeft naar hem geluisterd, en het probleem op papier gezet. Zoals Bert het vertelde, was er geen reden om de uitkering af te wijzen. De medewerker heeft toen het dossier compleet gemaakt, en naar de advocaat gestuurd, zodat deze zich erover kan buigen.

Toen de advocaat het dossier voor zich kreeg en alle stukken bekeek, werd hem al snel duidelijk dat er iets niet helemaal goed was verlopen bij de gemeente. Bert had inderdaad overal aan voldaan, en het afwijzen van de uitkering wat dan ook onrechtmatig. De advocaat liet dit aan Bert weten, en ging meteen aan de slag. Hij stelde een bezwaarschrift op en somde daarin alle feiten op, waaruit bleek dat Bert wel degelijk recht had op een uitkering.

Enkele weken later kwam er dan reactie. Ja hoor, de uitkering is toegekend, en zelfs met terugwerkende kracht! Bert heeft ons laten weten dat hij ons enorm dankbaar is. Hij had nooit verwacht dat hij de uitkering met terugwerkende kracht zou ontvangen, daar dit over het algemeen niet gebeurt.