overheid

Afsluiting energie

Heeft u te maken met afsluiting energie of is uw stroom afgesloten door Enexis ? Neem dan contact op met Sociaal Verhaal voor hulp. Wij helpen mensen met laag of geen inkomen bij afsluiting van energie. Als bijvoorbeeld de stroom is afgesloten door Enexis. Enexis mag niet zomaar overgaan tot het afsluiten van gas en elektriciteit. Afsluiten van energie door een schuld komt vaak voor. Dit mag echter niet zomaar. Enexis mag pas tot afsluiten van energie voor een schuld overgaan als Enexis u eerst in de gelegenheid heeft gesteld om een andere energieleverancier te vinden. Heeft u tijdig een nieuwe energieleverancier gevonden, dan is afsluiting van energie of afsluiten van gas en elektriciteit, niet meer mogelijk. Behalve in gevallen van fraude (zoals stopzetten meters) of hennepteelt of een wietplantage. Afsluiten van energie voor een schuld mag niet als u een geldige energieleveringsovereenkomst heeft. Is uw stroom al afgesloten door Enexis, maar beschikt u wel over een geldig contract met een energiebedrijf, neem dan met ons contact op. Als de stroom is afgesloten, moet u dit niet zelf weer aansluiten. Enexis zal aangifte kunnen doen van energiediefstal. Het zelf aansluiten van stroom als u afgesloten bent, is verboden en bovendien gevaarlijk. Afsluiten van stroom gaat via de meterkast in uw woning. Zelf stroom aansluiten in uw woning, kan kortsluiting en brand veroorzaken. Als het afsluiten van stroom in uw meterkast niet mogelijk is, dan kan Enexis ook buiten uw woning de stroom afsluiten. In die situatie is het onmogelijk dat u de afgesloten stroom zelf weer gaat aansluiten. Enexis heeft dan de straat opengemaakt om tot afsluiting van uw energie over te gaan. U kunt daar niet zelf gaan graven en de stroom weer aansluiten.

Kosten heraansluiting energie

Wanneer de afsluiting van uw energie terecht is, dan brengt Enexis u kosten voor heraansluiting energie in rekening. Helaas komt het voor dat er te hoge kosten voor heraansluiting energie door de netbeheerder in rekening worden gebracht. Kijkt u in de algemene voorwaarden van uw netbeheerder hoe hoog de kosten voor heraansluiting energie maximaal mogen bedragen. Indien aan u – onverhoopt – door Enexis te hoge kosten voor heraansluiting energie in rekening worden gebracht, neem dan met ons contact op. Wij vertellen u hoe u de hoge kosten voor heraansluiting energie kunt aanvechten en wij kunnen voor u controleren of de afsluiting van de energie in uw woning terecht is geweest. En ook als Enexis met recht tot het afsluiten van gas en elektriciteit is overgegaan, maar dit levert voor u een onhoudbare situatie op, dan bekijken wij voor u hoe u de afsluiting van energie door Enexis kunt aanvechten. Soms is er een doktersverklaring nodig om het afsluiten van energie voor een schuld aan te vechten. En zelfs als u over een doktersverklaring beschikt, dan kan het zijn dat Enexis u toch kosten heraansluiting energie in rekening brengt. Enexis is eigendom van de overheid en u kunt daarover klagen bij de Nationale Ombudsman, indien u van mening bent dat de stroom niet afgesloten door Enexis had mogen worden of als u vindt dat de kosten van heraansluiting energie te hoog zijn. Heeft u geen of laag inkomen, dan kunnen wij u helpen als uw energie of stroom is afgesloten door Enexis. Zorg wel dat u de laatste brieven van uw netbeheerder en uw leveringsovereenkomst met uw huidige energieleverancier bij de hand heeft. Zoals eerder gezegd, is de afsluiting van energie terecht als u geen energieleverancier heeft. U moet dan eerst een nieuw contract met een energiebedrijf afsluiten, voordat wij u kunnen helpen met de heraansluiting van energie in uw woning door Enexis.

Bezoek ook onze website:

www.energie-afgesloten.nl

Of vul het contactformulier onderaan de pagina in.

Heeft u te maken met afsluiting energie of is uw stroom afgesloten door Enexis ? Neem dan contact op met Sociaal Verhaal voor hulp. Wij helpen mensen met laag of geen inkomen bij afsluiting van energie.