Sociaal Verhaal, een nieuwe soort juridisch loket, is er om jou te helpen. Sociaal Verhaal rekent niet, zoals de stichting Het Juridisch Loket, 25 cent per minuut voor telefonisch juridisch advies. Wij beseffen dat iedereen zijn eigen problemen heeft en dat iedere situatie uniek is. Wij adviseren, helpen en lossen problemen op. Is er sprake van:

  1. Een dreigende huisuitzetting?
  2. Een onterecht afgewezen of stopgezette uitkering?
  3. Betalingsproblemen via incassobureaus?
  4. Afgesloten energie of verwijderde meters? Of dreigt dit te gebeuren?
  5. Betalingsvonnis wegens afwezigheid tijdens rechtszaak?

Wij kunnen aan de hand van juridisch advies en gratis hulp onder voorwaarden deze zaken oplossen. Sociaal Verhaal is een kleinschalige juridische organisatie en kan daardoor iedere cliënt de persoonlijke aandacht schenken die hij of zij nodig heeft. Vanuit deze basis opereren wij altijd oplossingsgericht en met maatwerk. Wij zijn dus meer dan alleen een juridisch loket. Wij nemen het voorwerk uit handen, begeleiden door het hele proces en verwijzen eventueel door.

Kleinschaligheid is onze kracht

In tijden waarbij vrijwel iedere vorm van maatschappelijke dienstverlening via het internet verloopt is kleinschaligheid onze kracht. Omdat we ‘klein’ zijn kunnen we snel onze cliënten helpen. Op deze manier kunnen wij iedere cliënt optimaal begeleiden met het geven van juridisch advies, bemiddeling, het inschakelen van advocaten en rechtszaken.

Aan de hand van de benodigde informatie die wij verstrekt krijgen van onze cliënten zoeken wij naar de beste oplossing. In het geval dat we niet meteen kunnen helpen, schakelen we gelijk een andere dienstverlener in die gespecialiseerd is in het behandelen van jouw probleem. Hierdoor kunnen wij in de meeste gevallen aanzienlijk sneller werken dan vergelijkbare instanties.

Wat kan Sociaal Verhaal als een juridisch loket voor jou betekenen?

Wanneer je contact met ons opneemt kunnen we je uiteraard voorzien van juridisch advies. Net zoals de stichting Het Juridisch Loket bestuderen we samen jouw specifieke probleem waarbij we op zoek gaan naar de beste en snelste oplossing. Het verschil is echter dat wij je wel kunnen helpen met zaken die betrekking hebben met ondermeer energierekeningen, huisuitzettingen en studieschulden. En dat u ons geen 25 cent per minuut hoeft te betalen voor een telefonisch consult.

Wat de oplossing ook mag zijn voor jouw specifieke problemen, wij zorgen ervoor dat het jou in ieder geval niets (tot hooguit een eigen bijdrage) kost en je snel geholpen bent.

Heb je vragen? Denk je dat wij je van dienst kunnen zijn? Neem nu vrijblijvend contact met ons op!