verhuurder

Accolade huurachterstand wat nu?

Heeft u huurachterstand bij Woningcorporatie Accolade en wilt u weten wat nu? Neem dan contact op met Sociaal Verhaal voor hulp bij dagvaarding door Accolade bij huurachterstand. Bent u nog niet door Accolade gedagvaard voor de huurachterstand, dan kunt u het beste zelf met Accolade contact opnemen om een betalingsregeling voor de huurschuld af te spreken. Accolade gaat niet gelijk tot huisuitzetting over omdat u een huurschuld heeft. U heeft nog alle tijd om met de incassomedewerkers van Accolade een oplossing voor uw huurachterstand te vinden. Het afspreken van een betalingsregeling om dagvaarding door Accolade te voorkomen, is een goede oplossing. Accolade is een sociale woningcorporatie in Friesland met 16.000 huurwoningen in Drachten, Franeker, Heerenveen, Joure en Sneek. Het hoofdkantoor van Accolade staat in Heerenveen, maar er zijn ook vestigingen in Drachten, Sneek en Frankener waar u langs kunt om uw huurachterstand met Accolade te bespreken. U kunt telefonisch contact opnemen voor een betalingsregeling met Accolade onder telefoonnummer 0513-433633. Het is helaas niet mogelijk om met Accolade een betalingsregeling af te spreken voor uw huurachterstand als u minder dan zes maanden huurder bent bij Accolade. Dan moet u de huurschuld in één keer betalen, anders zal Accolade via haar deurwaarder tot dagvaarding overgaan.

Dagvaarding Accolade voor huurachterstand

Als uw huurachterstand minimaal drie maanden bedraagt, dan krijgt u een dagvaarding van Accolade voor uw huurachterstand. De gerechtsdeurwaarder van Accolade komt dan bij u thuis langs om de dagvaarding aan u te betekenen. In de dagvaarding staat een zittingsdatum vermeld waarop u voor de kantonrechter moet verschijnen. Als u bent gedagvaard door Accolade, dan is het niet meer mogelijk om een betalingsregeling met Accolade of met de deurwaarder af te spreken. De dagvaarding zal niet worden ingetrokken, behalve als u de gehele huurachterstand inclusief rente, incassokosten en proceskosten vóór de zittingsdatum vermeld in de dagvaarding betaalt. Lukt u dat niet, dan gaat de terechtzitting door en bent u tevens de kosten van de zitting, zoals griffierecht en salaris-gemachtigde, aan de deurwaarder van Accolade verschuldigd. Het is in het algemeen niet verstandig om zelf in persoon naar de terechtzitting in de dagvaarding toe te gaan. Als u huurachterstand heeft, dan zal de rechtbank de vordering van Accolade tot betaling van de huurschuld conform de dagvaarding toewijzen en u tevens tot betaling van alle kosten veroordelen. Is uw huurachterstand minimaal drie maanden, dan vraagt Accolade aan de rechter om ook de ontbinding van de huurovereenkomst en de ontruiming van uw woning toe te wijzen op grond van uw huurschuld. Als de rechtbank deze eis van Accolade in de dagvaarding toewijst, dan mag de deurwaarder u binnen drie dagen nadat het ontruimingsvonnis aan u is betekend, uw huis uitzetten. Neemt daarom direct met Sociaal Verhaal contact op voor hulp bij dagvaarding door Accolade. Indien u tot de doelgroep van Sociaal Verhaal behoort, dan helpen wij u gratis met verweer tegen de dagvaarding van Accolade om huisuitzetting vanwege huurachterstand te voorkomen.

Verstekvonnis Accolade

Als u niet naar de terechtzitting in de dagvaarding bent geweest, dan krijgt Accolade een verstekvonnis van de rechtbank. Met dit verstekvonnis mag Accolade u uit de woning zetten als u huurachterstand heeft. Dit kunt u voorkomen door zo snel mogelijk in verzet te gaan tegen het verstekvonnis. U heeft daarvoor vier weken de tijd nadat u bekend bent geworden met het verstekvonnis. U gaat in verzet tegen het verstekvonnis met een verzetdagvaarding. Een andere deurwaarder dan de deurwaarder van Accolade dient de verzetdagvaarding aan Accolade te betekenen. In de verzetdagvaarding roept u Accolade op om zelf voor de rechtbank te verschijnen voor haar vordering aan huurachterstand. Kent u niemand die een verzetdagvaarding kan maken, dan kunnen wij u daarbij helpen. Zaak is dan wel dat u gelijk met ons contact opneemt, zodra u het verstekvonnis voor huurachterstand van Accolade heeft ontvangen.

zakelijk

Bel mij terug!

Velden met een * zijn verplicht.

Heeft u huurachterstand bij Woningcorporatie Accolade en wilt u weten wat nu? Neem dan contact op met Sociaal Verhaal voor hulp bij dagvaarding door Accolade bij huurachterstand.