Hulp bij het aanvragen van bijzondere bijstand

Waarom kunt u bijzondere bijstand aanvragen?

Plotseling kunnen er kosten ontstaan die u niet zelf kunt betalen, er kunnen bijvoorbeeld dingen gebeuren zoals: huishoudelijke producten ”welke onmisbaar zijn in het dagelijkse leven” gaan (ineens) stuk, u heeft interieur nodig voor de inrichting van een babykamer welke u verwacht, u kunt de schoolboeken van uw kinderen niet betalen, u krijgt ineens te maken met een onverwachtse verhuizing waar u geen geld voor heeft óf u heeft te maken met zeer dreigende problemen omtrent het betalen van uw nutsvoorzieningen of zelfs de maandelijkse huur. Indien het laatste het geval is, ”u bent niet meer in staat” om voorzieningen zoals elektriciteit, water & gas te kunnen betalen of uw woonlast raden wij u aan aanspraak te maken op bijzondere bijstand. Voor bijna alle noodzakelijke kosten welke onvoorzien of uit de hand zijn gelopen door omstandigheden kunt u een aanvraag indienen voor financiële bijstand van de gemeente of in aanmerking komen voor een lening, ook is het uiteraard mogelijk om bijzondere bijstand te krijgen ingeval u op kosten wordt gejaagd door medische toestanden, denk hierbij aan de aanvraag voor een invalide parkeervergunning of een tegemoetkoming in de eigen bijdrage van de zorgverzekeraar.

Wie kan bijzondere bijstand aanvragen?

Gezinnen met een bijstandsuitkering of personen met een laag inkomen kunnen in aanmerking komen voor bijzondere bijstand. Indien u hulp verlangt bij de aanvraag van bijzonder bijstand kunt u ons onderstaande formulier invullen, wij kunnen u evenals van dienst zijn bij een reeds gedane aanvraag voor bijzondere bijstand welke is afgewezen door uw gemeente. Sociaal Verhaal helpt u kosteloos bij het doen van een aanvraag of het in beroep gaan tegen een afwijzing voor bijzondere bijstand bij de gemeente waar u staat ingeschreven, wij zullen uw aanvraag correct onderbouwen waardoor deze meer kans van slagen heeft.

Voorwaarde bijzondere bijstand

U kunt bijzondere bijstand aanvragen onder voorwaarde dat u de te maken kosten kunt aantonen. Dit kan d.m.v. bijvoorbeeld aanmaningen, brieven van deurwaarders, een dagvaarding, een offerte (nieuwe vloer, wasmachine, koelkast e.d.), foto´s van schade, een prijsopgave voor een reparatie of andere bewijsstukken die kunnen verklaren dat u om dringende redenen bijzondere bijstand nodig zult hebben. Tevens dient het te declareren bedrag minimaal € 500,00 te zijn. Na dat u uw gegevens bij ons heeft ingediend zullen wij contact met u opnemen voor de benodigde documenten, als u deze niet heeft kan de aanvraag niet in behandeling worden genomen.

Let op: bijzondere bijstand is niet achteraf aan te vragen, declareren is dus onmogelijk.